Пет, 2024-03-29, 11:58Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2010 » Март » 15 » Пълнено агне:
20:39
Пълнено агне:
1 агне с дреболиите,
агнешко було,
черен и червен пипер,
500 г гъби,
пресен лук,
магданоз,
джоджен,
калоферче,
2 връзки лапад,
шафран,
1/2 ч ориз,
3/4 ч краве масло


За печене най-подходящо е тлъсто младо агне с тегло около 4-5 кг. Посолете отвътре и отвън добре измитото агне, след което го натрийте отвътре със счукан черен пипер, а отвън - с червен пипер. Измийте белия и черния дроб, сърцето, стомаха, далачето и момицата и ги сварете в малко вода. Оставете ги да изстинат и ги нарежете на дребно. Сгорещете 1/2 чаша масло и прибавете към него 2 ситно нарязани връзки пресен лук, 1 1/2 чаша ориз,гъбите, нарязаните дреболии, 1 ситно нарязана връзка магданоз, 1 ситно нарязана връзка джоджен,1 ситно нарязана връзка калоферче , шафран, и сол на вкус. Налейте малко от бульона, в който са врели дреболиите, и оставете сместа да ври, докато набъбне оризът. Напълнете агнето със сместа и го зашийте. Поставете го на тава върху кръстосани пръчици. Намажете го с 3/4 чаша прясно масло. Отгоре се завива с булото и се покрива с листата лапад. Сипва се около половин педя вода. Тавата с агнето се покрива с алуминиево фолио и се пече 4-5 часа.
Category: ПРАЗНИЧНО МЕНЮ | Views: 1039 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Март 2010  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините