Ср, 2024-04-24, 14:50Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Ноември » 18 » Пълена пуйка със сарми:
20:00
Пълена пуйка със сарми:
1 бр. пуйка (около 3 кг)
1 бр. голяма кисела зелка
50 г масло
50 г шунка
1 глава лук
100 г бекон
1 бр. голяма ябълка
2 с.л. стафиди
2 с.л. коняк
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. вино
2 с.л. олио
3 с.л. свинска мас или олио
1 бр. лимон
3 ч.ч. вода
сол
черен пипер
ким

Почистената и измита пуйка се намазва отвътре и отвън със сол, масло и черен пипер и се поръсва със сока от лимона. Стафидите се накисват в коняка за 10 минути, за да набъбнат.
В 2 с.л. олио се запържват за 10 минути нарязаните на ситно лук и шунка, оризът и стафидите. Добавя се 1 чаша вода и се вари до набъбване на ориза. Прибавят се настърганата ябълка, сол и черен пипер. С тази плънка се правят малко сармички с част от киселото зеле. С тях се пълни пуйката и се зашива отворът.
От останалото зеле се отделят няколко големи листа, а останалата част се нарязва на ситно и се запържва с мас в тавата, в която ще се пече пуйката. След това се поръсва със ситно нарязания бекон. Пуйката се слага върху така приготвената подложка с корема нагоре, покрива се със отделените зелеви листа (за да не прегори). Сипват се 2 ч.ч. вода и се пече на умерена фурна. От време на време се полива със сока. Обръща се няколко пъти и при необходимост се добавя по малко топла вода. Опечената пуйка се познава по това, че лесно се набожда с вилица и от мястото на пробождането изтича светъл, прозрачен сок.
Изпечената пуйка се изважда, а зелето се поръсва с малко ким и се пече още 10 минути.
Category: ПРАЗНИЧНО МЕНЮ | Views: 960 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Ноември 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините