1 бр. пиле с вътрешностите 150—200 г печурки 1 глава кромид лук 50 г масло 3 бр. картофи 2 бр. чушки 1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино сол черен пипер
Пилето се изчиства и се натрива със сол и черен пипер. Маслото се
загрява, в него леко се запържва ситно нарязаният лук, добавят се
изчистените, нарязани на филийки печурки и малко вода и се задушават,
докато станат полуготови. Пилето се напълва с тази смес, зашива се и се
запържва в останалото масло от всички страни до златистокафяво. След 15
минути се слагат нарязаните на тънки филийки сурови картофи и
воденичката, сърцето, дробчето, както и нарязаните на парчета чушки
заедно със семките. Долива се бяло вино и пилето се задушава, докато
омекне. Облива се често с по малко вода или със сока от пърженето.
Сосът се подправя със сол и черен пипер и при сервиране се излива върху
пилето.
|