1 пиле (около 800 г)
олио 100 мл (1/2 чаена чаша),
гъби (печурки) 3-4 бр.
лук 100 г (2 глави)
бяло вино 200 мл (1 чаена чаша)
доматено пюре 20 г (1 супена лъжица)
наденица 150 г
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
черен пипер,
сол
Пилето се нарязва на парчета и се задушава в мазнината до зачервяване,
след което се изважда. В същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук, а след това -
гъбите, нарязани на ивички. Прибавят се червеният пипер, 1 ч.ч. топла вода, виното, доматеното
пюре, размито в студена вода, и черният пипер. Сосът се посолява на вкус и се вари около 20 минути, след което се
прибавя пилето. Когато омекне месото, се прибавя наденицата, нарязана на малки
колелца. След няколко минути ястието се сваля от огъня.
|