Main » 2009 » Октомври » 19 » Пица Четири сезона - (Quattro Stagioni)
20:57 Пица Четири сезона - (Quattro Stagioni) |
250 г готово тесто за пица 30 г шунка 30 г гъби 1 бр. яйце 120 г кашкавал 1/2 бр. домат доматено пюре 5 бр. маслини риган
Отделете от тестото 50 г и го оставете настрани. По-голямата част
разточете с точилка до размера на съда, в който ще печете пицата.
Поставете разточената основа във формата за печене. Вземете отделеното
предварително тесто и от него оформете две ленти. Поставете лентите на
кръст върху основата, като по този начин оформите четири сектора, които
отделете с маслина в центъра и във всеки край. Полейте с доматеното
пюре всеки сектор. Поръсете цялата пица с кашкавала. Първият сектор
гарнирайте с шунка. Във втория поставете нарязаните гъби. В третия
сектор счупете яйцето. В последния сектор поставете нарязания на
резенчета домат. Подправете с риган. Печете в предварително загрята
фурна на максимална степен до пълна готовност.
|
Category: ПИЦИ, СПАГЕТИ |
Views: 1084 |
Added by: oldnickns
| Rating: 0.0/0 |
|