1 бр. голямо пиле 20 скилидки чесън 250 мл бяло вино 1 с.л. розмарин 1 връзка зелен лук 1 глава лук сол, черен пипер 2 с.л. заквасена сметана
Измитото и подсушено пиле се натрива със сол и смления черен пипер
отвътре, а отвънк с розмарина. Обелените скилидки чесън се нарязват на
половина, 10 от скилидките се поставят между кожата на пилето.
Останалите скилидки заедно със зеления лук и лука се поставят на дъното
на тавичката, а отгоре се поставя пилето. Сипва се половината от бялото
вино. Пече се половин час. След това се пребая и останалото вино, пече
се до готовност. Образувалия се сок от пилето се кипва и се добавя
сметаната и черния пипер. С този сос се полива пилето преди да се
сервира.
|