3 патладжана
3-4 ск. чесън
6-7 домата
Сол
Магданоз
Олио
Брашно
Патладжана се измива, нарязва се на кръгчета, посолява се и се оставя около половин час за да се отдели черния сок. Овалва се в брашно и се изпържва в олио. Когато е готов се оставя да се
отцеди, защото поема много мазнина, а през това време се прави соса. Загрява се мазнина и се запържват скилидките чесън, прибавят се
доматите, нарязани на ситно. Слага се сол на вкус и щипка захар за да
убие киселинноста и соса се вари 10-15 минути като се бърка
непрекъснато. Накрая се прибавя една лъжица брашно размито в малко вода, вари се още 2-3 минути и се сваля от огъня. Патладжана се реди в чинии, залива се със сос и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
|