150 гр (1 ч.ч.) ориз
3 яйца
2 с.л. олио
2 – 3 скилидки чесън
2 стръка зелен лук
125 гр сварен грах (от консерва или замразен)
1 с.л. светъл соев сос
зелен лук и магданоз за украса
Сварете ориза около 10 – 12 мин, докато стане почти готов, но не и до
пълна мекост. Отцедете ориз и го измийте със студена вода. Отново
отцедете ориза. В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят. В тиган налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете
нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха.
След 2 минути добавете ориза и разбъркайте. Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.
|