500 г кайма 3 бр. патладжани 2 глави лук 5 бр. зелени чушки 500 г гъби 2 ч.л. червен пипер сол За заливката: 3 бр. яйца 400 г кисело мляко
Патладжанът се нарязва на кубчета и се посолява в голяма цедка или
гевгир и се изчаква около час да се изцеди черната вода. Чушките се
нарязват също на кубчета. Запържват се първо лука до златисто. Добавя
се червения пипер и каймата и се запържва също леко. Прибавят се
чушките, а след 10 минути и патладжана. Сместа се изсипва в тавичка, а
отгоре се нареждат гъбите, нарязани на лунички. Слагат се във фурната и
се запичат за 15 минути. Заливката се изсипва отгоре и се оставя да се
запече приблизително за 5 минути.
|