Пон, 2020-11-30, 07:34Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2010 » Януари » 10 » Матамбре(Аржентина):
20:59
Матамбре(Аржентина):

1 голяма говежда флейка
1/4 чаша черен винен оцет
1 с.л. счукан чесън
1/2 ч.л. мащерка, сушена
1 връзка спанак
2 моркова, обелени и нарязани на 4 по дължина
2 яйца, твърдо сварени, нарязани на 4 по дължина
1 средна глава лук,нарязана ситно на кръгове
2 с.л.магданоз, скълцан на ситно
1/2 ч.л.червен пипер 
1  ч.л.сол

2 с.л.олио
2-3 ч.ч. телешки бульон


Поставете месото в тавичка от йенско стъкло. Смесете оцета, чесъна и мащерката.
Изсипете марината върху месото и оставете да престои на стайна температура за 1-2 часа.
Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте спанака под течаща студена вода, отцедете и отрежете стеблата.
Нахвърлете листата върху месото. Подредете отгоре морковите в редици, напречно на посоката на долния пласт. Подредете и яйцата между морковите и разпределете лука, след което поръсете с магданоза, червения пипер и солта.
Внимателно навийте месото на руло, като забодете с клечки за зъби, ако е нужно и завържете с конец през 2-3 см.
Сгрейте олиото в голям тиган. Добавете месото и пържете до златисто от всички страни.
Преместете месото в тавичка, добавете бульона, покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 1 час.
Когато е готово, поставете месото върху решетка да почине за около 10 минути.
С нож махнете конците и нарежете месото на парчета, дебели около 1 см.
Сервирайте в затоплена чиния за сервиране и добавете малко от получения сос.


Category: СВЕТОВНА КУХНЯ | Views: 801 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Януари 2010  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините