1 голяма говежда флейка
1/4 чаша черен винен оцет
1 с.л. счукан чесън
1/2 ч.л. мащерка, сушена
1 връзка спанак
2 моркова, обелени и нарязани на 4 по дължина
2 яйца, твърдо сварени, нарязани на 4 по дължина
1 средна глава лук,нарязана ситно на кръгове
2 с.л.магданоз, скълцан на ситно
1/2 ч.л.червен пипер
1 ч.л.сол 2 с.л.олио
2-3 ч.ч. телешки бульон
Поставете месото в тавичка от йенско стъкло. Смесете оцета, чесъна и мащерката.
Изсипете марината върху месото и оставете да престои на стайна температура за 1-2 часа.
Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте спанака под течаща студена вода, отцедете и отрежете стеблата.
Нахвърлете листата върху месото. Подредете отгоре морковите в редици,
напречно на посоката на долния пласт. Подредете и яйцата между
морковите и разпределете лука, след което поръсете с магданоза,
червения пипер и солта.
Внимателно навийте месото на руло, като забодете с клечки за зъби, ако е нужно и завържете с конец през 2-3 см.
Сгрейте олиото в голям тиган. Добавете месото и пържете до златисто от всички страни.
Преместете месото в тавичка, добавете бульона, покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 1 час.
Когато е готово, поставете месото върху решетка да почине за около 10 минути.
С нож махнете конците и нарежете месото на парчета, дебели около 1 см.
Сервирайте в затоплена чиния за сервиране и добавете малко от получения сос.
|