:700 гр брашно 1 и 1/3 ч.ч вода 1 с.л. сол 1 с.л. захар 1 с.л.олио 1 с.л оцет 1яйце 1 ( жълтък за намазване) 1 с.л суха мая ( половин кубче прясна)
кренвирши червен пипер чубрица царевично брашно( ситно)
Замесва се тестото и се оставя да втаса веднъж. След като е втасало тестото
се разточва с брашно и се нарязва на ивици
около 2 пръста широки. Ивиците се усукват, разтеглят, леко разточват с
ръка, пак усукват и след това се "облича" кренвирша с тях, като ги
увивате спираловидно около него. Нареждат се в тава ( тестото НЕ
втасва втори път), предварително намазана с мазнина, намазват се с
жълтък, поръсват се с червен пипер, чубрица и ситно царевично брашно( по
желание може да сложите и сух пармезан от този, който е като сол).
Слагат се в предварително загрята на 180 фурна и се пекат така до края
за да не прегорят кренвиршите.
|