1 бр. пиле 500 г телешко месо 500 г свинско месо 300 г кайма 300 г пушени гърди 200 г наденица 1 бр. кисела зелка 100 г ориз 1 ч.ч. (200 мл) олио 2-3 глави лук черен пипер червен пипер чубрица сол
За пилето се приготвя плънка от половината ориз - задушен,
дреболиите на пилето, нарязани на ситно, чубрица и черен пипер. То се
пълни и се зашива. От зелката се отделят 12-13 листа, а останалото се
нарязва на ситно. С листата се правят сармички с кайма, останалия ориз,
червен и черен пипер и ситно нарязания лук. В голяма тенджера или
пръстен съд се нареждат едно върху друго част от нарязаното зеле,
сармичките, слага се пилето, пушените гърди, нарязани на парчета,
наденицата и нарязаните на пържоли свинско и телешко. Добавя се олиото и
1/2 чаша вода или зелев сок. Тенджерата се захлупва плътно и се слага в
умерена фурна да се пече.
|