400 г кайма 1 малка глава лук 3 скилидки чесън 1 ч.л. червен пипер, по 1/2 ч.л. червен пипер и кимион, сол 1 връзка магданоз За соса:- 3 бр. домати
- 1 глава лук
- 2 с.л. пюре
- по 1/2 ч.л. червен пипер и кимион, сол
- 3 бр. яйца
Омесваме каймата с настъргания лук и останалите продукти и правим малки
кюфтенца. Загряваме олиото и запържваме кюфтенцата, докато станат
кафяви и ги махаме от огъня. Отцеждаме мазнината като оставяме няколко
капки. Слагаме настърганата глава лук доматите и подправките за соса.
Захлупваме ги и оставяме соса да къкри. След около 7-8 минути връщаме
кюфтенцата с соса, слагаме доматеното пюре разтворено в 1/2 ч.ч. вода.
Накрая чукваме яйцата. Сервира се с кус-кус. Приготвя се в дълбок тиган с капак.
|