500 гр. кайма
1 гл. лук
1 филия хляб
1 яйце
1 к. кисело мляко
6-7 ск. чесън
Черен пипер
Сол
Кимион
Олио
Брашно
Магданоз
Омесва се каймата заедно с лука, яйцето, предварително накиснатия и
изцеден хляб, черен пипер, сол и кимион на вкус. От сместа се оформят
малки кюфтенца, които се овалват в брашно и се пържат в мазнина.
Изпържените кюфтета се редят в тава.
Киселото мляко се разбива, прибавят се счуканите с малко сол скилидки
чесън, добавя се и мазнината в която са пържени кюфтенцата и с
получената смес се заливат кюфтетата както са подредени в тавата.
Запичат се във фурната и се поръсват със ситно нарязан магданоз.
|