500 гр свинско месо 250 гр пресни гъби 50 мл зехтин /олио/ 50
гр масло 2 средно големи глави лук 1/2 връзка магданоз 2 с.л.
лимонов сок 2 с.л. червен пипер черен пипер сол
Измийте месото под течаща студена вода. Почистете от жилите и
тлъстините. Нарежете на малки кубчета и задушете в сгорещения зехтин. Когато
месото побелее, добавете нарязаните на дребно глави лук. Задушете до
прозрачност на лука. Добавете червения пипер, разбъркайте и след
минута залейте с гореща вода до покриване на продуктите. Задушавайте
ястието под капак, на тих огън - 30-40 минути. Разтопете маслото и в
него за 3-4 минути запържете измитите и нарязани на дребно гъби. Прибавете
гъбите към месото, посолете, разбъркайте и оставете още 10 минути на
огъня. Сервирайте горещо, като подправете с лимонов сок и прясно
смлян черен пипер на вкус. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
|