1 кг картофи4 яйца 2 стръка праз
200 г сирене
2 кренвирша
100 мл олио
1 суп. лъжица масло
сол
черен пипер
чубрица
2 суп. лъж. брашно
Обелете картофите и праза. Праза наситнете, посолете и задушете до
омекване в малко олио и вода. Настържете картофите на едро ренде и
смесете с праза. Добавете натрошеното сирене, нарязаните на дребно
кренвирши и разбитите яйца. Посолете и поръсете с млян черен пипер и
чубрица на вкус. В тавичка сипете половината олио и брашното. Загрейте
и облейте дъното и стените. Изсипете приготвената смес и я загладете.
Загрейте маслото и останалото олио и полейте ястието. Печете в силна
фурна около 20 минути, а след това в умерена, още половин час.
|