Main » 2011 » Септември » 4 » Картофена супа с копър и крутони:
19:20 Картофена супа с копър и крутони: |
За супата: 1.5 кг картофи 1 бр. глава лук 50 г масло 2 с.л. чубрица 1/2 с.л. копър 1 бр. зеленчуков бульон 1-2 с.л. сол 1 бр. яйце 1 ч.л. лимонена киселина 4-5 с.л. кисело мляко За крутоните:
1-2 филии сух хляб хляб по 1 с.л. шарена сол, червен пипер и чубрица, 1 ч.л. черен пипер, сол 1/3 ч.ч. олио
За супата: Обелете и нарежете на едри кубчета картофите. Поставете в
голяма тенджера, добавете нарязания лук 2 с.л. чубрица и 1 с.л. сол.
Варете до пълното им сваряване като разбърквате от време на време. След
като са готови в отделен съд отстранете част от водата (в която сте
варили) и намачкайте или пасирайте картофите, разтворете зеленчуковия
бульон в част от водата и добавете към пасираните картофи, ако се налага
добавете още от водата до получаване на гъста супа. Разбийте яйцето,
добавете лимонената киселина и киселото мляко към него и постепенно
прибавяйте към супата. Върнете за около 5 минути на котлона, след това
добавете маслото, копъра и сол ако е необходимо. За крутоните:
Нарежете сухия хляб на малки кубчета, поставете ги в добре намаслена
тавичка и полейте с останалото олио, разбъркайте добре, поръсете с
останалите подправки, отново разбъркайте и печете в предварително
загрята фурна на 200 С 15-20 минути, като често разбърквате. Супата се сервира с прибавени в нея крутони.
|
Category: ЧОРБИ, СУПИ |
Views: 1776 |
Added by: oldnickns
| Rating: 0.0/0 |
|