Main » 2009 » Октомври » 6 » Чорба с челядинки:
|
1 глава лук 2 с.л. ориз 4 с.л. олио 1 ч.ч. пресни гъби челядинки 2 връзки пресен лук 3 ч.ч. лапад 5-6 листенца киселец 8 стръка тарос (естрагон) 150 г сухо сирене 1 бр. яйце 400 г кисело мляко сол
В дълбока тенджера, в мазнината и малко вода се задушават нарязания на
ситно лук заедно с ориза. Добавят се 4-5 ч.ч. вряла вода. След няколко
минути се добавят почистените и нарязани гъби, нарязания пресен лук и
накълцаният лапад. Чорбата се оставя на тих огън за десетина минути.
След това се добавя нарязаните на ситно тарос и киселец. Натрошава се
сиренето и се добавя към чорбата. Посолява се. Разбива се яйцето.
Смесва се с киселото мляко и отново се разбива добре. При непрекъснато
бъркане супата се застройва, за да не се пресече.
|
Category: ЧОРБИ, СУПИ |
Views: 1369 |
Added by: oldnickns
| Rating: 0.0/0 |
|