500-600 г агнешки дреболии, 1 кафена чаша ориз, 1
връзка пресен лук, 2 супени лъжици масло, ½ супена лъжица червен пипер,
черен пипер, 1-2 супени лъжици лимонов сок, джоджен, сол.
Агнешките дреболии измиваме много добре и както са цели ги слагаме да
се варят в подсолена вода. След като се сварят ги изваждаме от бульона
и ги нарязваме след като изстинат на дребни парчета, а бульонът
прецеждаме. Отделно задушаваме в маслото нарязаната връзка пресен лук,
прибавяме червеният пипер и изсипваме запръжката в прецеденият бульон.
Прибавяме нарязаните дреболии, ориза и няколко зърна черен пипер. Варим
още около 20 минути и преди да свалим чорбата от огъня прибавяме ситно
нарязаният джоджен. Подобряваме вкусът с прибавката на лимонов сок.
|