400 г телешко месо, 400 г телешка кайма, 80 г сварен боб, 80 г царевица,
80 г чушки, 300 г кетчуп, 40 г кромид, 100 мл олио, 200 г тесто за
пица; За украсата: 1 люта чушка, 2 моркова, 3 - 4 листа маруля.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Добавят се месото и каймата,
чушките, царевицата и бобът. Слага се кетчупът и ястието се оставя да се
сгъсти на котлона. Тестото за пица се разточва и се полага върху
външната страна на голям черпак. Изпържва се във фритюрник. В получилата
се кошничка се изсипва месната смес. Върху нея се забожда лютата чушка.
Отстрани се украсява с настъргани моркови и ситно нарязана маруля.
|