1 кг пушени кокали 1 бр. свински джолан 1 кг стар фасул 2 бр. моркови 2 бр. чушки (червена и зелена) 2 с.л. ронена чубрица 1 с.л. сух джоджен 1 връзка зелен лук 1 с.л. червен пипер сол черен пипер
В тенджера под налягане се сваряват пушените кокали и джоланът за около
1 час. Прецеждат се и бульонът се връща в тенджерата. Прибавя се
предварително накиснатия и измит фасул и се долива топла вода. Вари се
под налягане 1 час, като през това време се обезкостяват джолана и
кокалите. Към сварения фасул се добавят месото и ситно нарязаните чушки
и моркови, сол, черен пипер и чубрица. След 10 минути се запържва
нарязания лук с червен пипер и се добавя в супата, поръсва се със сухия
джоджен и се разбърква.
|