1 ч.ч. бял боб,
1 голям морков,
4-5 чорбаджийски чушки,
1 домат,
2 глави лук,
1 глава чесън,
1 свински джолан,
растителна мазнина,
девесил, чубрица, джоджен,
червен пипер,
1 с.л. брашно, сол.
Джоланът измиваме и подсушаваме. В дълбока тенджера запържваме от всички страни и изваждаме.
Белият боб, измиваме и слагаме в тенджера да заври, прецеждаме първата
вода и преместваме бобчето в тенджера под налягане заедно с джоланчето,
1 глава лук и 1/2 с.л. сол. Затваряме и варим около 25-30 мин. Отваряме тенджерата след като изпуснем парата от клапанчето.
В тенджерата в която сме пържили джоланът запържваме нарязаните морков,
чушки, чесън и другата глава лук.Добавяме брашното, червеният пипер,
разбъркваме и изсипваме в тенджерата с боба.Разбъркваме добре,
подправяме с подправките и доваряваме до готовност на зеленчуците и на
ястието.
|