1 ч.ч. олио 1 ч.ч. вода 1 малка щипка сол 3 ч.ч. брашно 1 ч.л. сода 200 г орехови ядки 150 г локум За овалване: 150 г пудра захар ванилия
Водата и олиото се слагат да заврят. След това се прибавят содата и
солта и сместа се отмества от котлона. Прибавя се брашното наведнъж и се
бърка с дървена лъжица. Получава се топка тесто, която се оставя да се
охлади. Взимат се топчета тесто и се разстилат леко на дланта. В средата
се поставя парченце локум и орехче и се оформя топче. Сладките се
подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат на 180 С,
докато се зачервят. Изваждат се от фурната и още горещи се овалват в
пудрата захар.
|