500 г агнешки дреболии 1 бр. агнешка плешка 3
връзки зелен лук 1 ч.ч. ориз сол, червен пипер черен
пипер джоджен 1 връзка магданоз 150 мл олио 125
г масло
Дреболиите се сваряват и се нарязват на дребно. Задушава се в олио
зеления лук, добавя се ориза и дреболиите, сол, налива се 2 ч.ч. бульон.
След като набъбне ориза се прибавят подправките. Измитата агнешка
плешка, с отворен джоб се осолява отвътре. Пълни се с готовата плънка и
се зашива с конец. Поставя се в тава и се намазва с разтопеното масло и
червен пипер. Налива се 300 мл от бульона и се покрива с фолио. Пече се
на 180 С за около 3 часа.
|