Пет, 2024-04-26, 17:04Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2010 » Април » 15 » Тиролски кюфтенца:
19:50
Тиролски кюфтенца:
за кюфтенцата:

500-600гр. мляно месо
1к.ч. мокри хлебни трохи
1/2к.ч. ориз
1к.ч. нарязан лук
1/2к.ч. нарязан магданоз
1бр. белтък
1к.л. сол
чер пипер

за соса:

1ч.ч. нарязан пресен лук
2с.л. брашно
1бр. жълтък
100гр. топено сирене
1л. вода
дафинов лист
бял пипер
сол


Омесваме продуктите за кюфтенца.Оформяме като малки кебапчета и оставяме в хладилник да се стегнат за около един час.
Възвираме 1л. вода с дафинов лист и сол.Пускаме кюфтенцата в нея и оставяме да врат около 30мин.Изваждаме с решетъчна лъжица и нареждаме в тавичка.Прецеждаме бульона.
Оставяме малко да се охлади и добавяме на струйка към жълтъка.Разбъркваме добре.
Запържваме нарязания лук.Добавяме брашното и оставяме да се запържи докато стане златист.Прибавяме постепенно с бульона при непрекъснато бъркане.Заливаме кюфтенцата.Слагаме нарязаното топено сирене и поръсваме с малко бял пипер.Печем в сгорещена фурна около 30мин.
Поднася се с варени картофи или ориз.
Category: СВЕТОВНА КУХНЯ | Views: 949 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Април 2010  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините