Свинско с прясно зеле: - 10 Августа 2009 - КУЛИНАРСТВО
Main » 2009 » Август » 10 » Свинско с прясно зеле:
19:49
Свинско с прясно зеле:

600-700 г свинско месо
1/3 ч.ч. мазнина - олио или свинска мас
2 глави лук
1 ч.л. червен пипер
2-3 бр. домати
3-4 дафинови листа
черен пипер
кимион
1 кубче бульон
1 бр. зелка (голяма)

Месото се нарязва на порции и се пържи в мазнината. Прибавя се лукът, ситно нарязан, червеният пипер, доматите нарязани на кубчета и всичко се задушава. Посолява се леко. Зелката се нарязва на ивици и се стрива с малко сол и се прибавя към месото. Натрошава се кубчето бульон,добавят се подправките и се налива малко вода. Ястието се разбърква и се прехвърля в тава. Пече се във фурна 2 часа.
Category: ЯСТИЯ С МЕСО | Views: 6207 | Added by: oldnickns | Rating: 4.5/2
Total comments: 0
Име *:
Email:
Код *: