Тибетски ша момо (Тибет): - 23 Ноября 2009 - КУЛИНАРСТВО
Пон, 2016-12-05, 02:28Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Ноември » 23 » Тибетски ша момо (Тибет):
21:41
Тибетски ша момо (Тибет):
500 г телешка кайма
1 глава лук
1/2 бр. малка зелка
1 стрък кервиз
1 скилидка чесън
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. черен пипер
1-2 ч.л. девесил
сол
За тестото:
600 г брашно
250 мл вода, леко топла
1 ч.л. сол


Зелето, кервиза, лука и чесънът се нарязват на много ситно и се добавят към каймата. Слагат се подправките (които също могат да се променят) и се омесва добре.
От брашното, водата и солта се замесва тесто, което не трябва да е много меко, при нужда се добавя още вода или брашно.
Разточва се на дебелина около 2 мм (тънко) и се изрязват ромбове, около 8х10 см. В средата на всеки ромб се слага от плънката и се затваря чрез притискане на краищата.
По принцип момо се приготвят на пара, има специална посуда. За заместител има два варианта. В тиган се налива малко вода, дъното на всяко момо се топва в олио, за да не залепва, и се слага в тигана. Нареждат се едно до друго и се задушават с капак 20 минути. Другият вариант, в тигана се слага малко вода, постила се алуминиево фолио, топва се всяко момо в олио, и се нареждат на фолиото, като краищата на фолиото се повдигат, за да излиза отдолу парата. И в двата случая се долива гореща вода по време на варенето.
Сервират се с отделно предложен сос, най-често лют.
Ако останат излишни момо, на другият ден се запържват, докато тестото хрупа, също е много хубаво.

Category: СВЕТОВНА КУХНЯ | Views: 507 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Ноември 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините