Пон, 2024-05-06, 19:26Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Ноември » 7 » Телешко печено с лук (Австрия):
20:37
Телешко печено с лук (Австрия):
4 бр. телешки шницелаТелешки стек с лук (Zwiebelrostbraten)
2 - 3 глави лук
200 ml телешки бульон
50 гр. масло
3 - 4 с. л. брашно
Сол
Чер пипер
Олио за пържене


Шницелите внимателно се начукват до достигане на дебелина от 5 - 6 mm. и се посоляват и пиперосват. Месото се овалва само от едната страна в брашното и се слага с тази страна надолу да се пържи в тиган със силно нагрято олио. Пържи се 5 - 6 мин., след което се обръща от другата страна. Изважда се преди да е напълно готово и се оставя настрани. Лукът се нарязва тънко "жулиен", овалва се в брашно и се пържи докато стане златист и хрупкав в мазнината останала от шницелите, като при нужда се добавя още олио. В друг дълбок съд се слага маслото и след като се разтопи и нагрее се добавя 1 с. л. брашно. Добавя се и бульонът и като заври се добавя месото. Готви се още 5 - 7 мин. Шницелите се сервират в чинии, поляти с полученият сос и поръсени с препърженият лук. Гъстотата на соса преди това може леко да се коригира с брашно, или вода. Гарнитурата е обикновено картофена салата.
Category: СВЕТОВНА КУХНЯ | Views: 1046 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Ноември 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините