Вт, 2017-11-21, 20:59Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2011 » Април » 17 » Kabsa (Ориз с месо - Саудитска Арабия)
17:50
Kabsa (Ориз с месо - Саудитска Арабия)
  • Продукти:http://listverse.files.wordpress.com/2011/04/al-kabsa.jpg?w=550&h=412
  • 500 гр. телешко месо /агнешко/
  • 3 с.л. растителна мазнина
  • вода, сол.
  • За ориза:
  • 1 ч. ч.  ориз Басмати
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка /на вкус/
  • 50 гр. масло
  • сол, кориандър, кимион, куркума, чили, канела на вкус
  • вода или бульона от месото.
  • Сос:
  • 1 ч.ч. доматен сос
  • 1 с. л. нишесте
  • 4 ск. чесън
  • сол, кориандър, кимион, куркума, чили, канела на вкус - магданоз или кориандър за поръсване.

Приготвяне:

Месото почистваме и нарязваме на едри кубчета.

Запържваме от всички страни до порозовяване.

Заливаме с вода малко над нивото на месото и доваждаме до кипене.

Намаляваме на ниска температура и варим около 1, 5 - 2 ч. според месото и до пълното сваряване.

Отцеждаме бульона и оставяме месото настрани.

Приготвяне на ориза:

В сгорещеното масло запържваме лука, морковите,  чушката и подправките.

Добавяме няколко лъжици бульон и задушаваме за 3- 4 мин.

Добавяме ориза, който е бил накиснат 15 мин. в студена вода предварително.

Разбъркваме и заливаме с бульона от месото, ако е необходимо добавяме още вода.

Количеството трябва да е в съотношение1 : 2, 5 - 3 според това дали обичате по-сух или мокър ориз.

Доваждаме до кипене и намаляваме на ниска температура.

Варим под капак около 20 мин.

Изваждаме, разбъркваме внимателно с вилица , покриваме с кърпа, капак и оставяме минимум 15 мин.

Сосът:

Месото запържваме за секунда в сгорещена мазнина.

Заливаме със смесените и добре разбъркани продукти за соса.

Бъркаме, докато се сгъсти соса, посоляваме и снемаме от огъня.

Сервираме ястието в плато, като на дъното слагаме ориз, върху него месото със сос и поръсено с магданоз или кориандър на вкус.


Category: СВЕТОВНА КУХНЯ | Views: 778 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Април 2011  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините