БОЛЯРСКИ СЪРМИ С ПИЛЕШКО МЕСО : - 20 Января 2010 - КУЛИНАРСТВО
Чет, 2016-12-08, 06:02Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2010 » Януари » 20 » БОЛЯРСКИ СЪРМИ С ПИЛЕШКО МЕСО :
19:50
БОЛЯРСКИ СЪРМИ С ПИЛЕШКО МЕСО :
Птиче месо - 220 гр
БОЛЯРСКИ СЪРМИ С ПИЛЕШКО МЕСО
кисело зеле - 250 гр
прясна сланина - 20 гр
лук - 25 гр
олио - 15 гр
червен пипер
чер пипер
чесън


Месото от птицата се обезкостява и реже на порции, а сланината на кубчета. В мазнината се задушават порциите месо, докато почервенеят. Изваждат се и в нея се задушава ситно нарязания лук, след това и сърцевината на киселата зелка, нарязана много ситно. Прибавят се скилидки чесън, черния и червен пипер. Зелето, омекнало от задушаването се разстила на дъното на тенджерата, а върху него се подреждат на редове сърмите, приготвени с плънка от парче запържено месо и парче сланина, докато съдът се напълни до 2/3 от обема си. Отгоре сърмите се притискат с чиния, заливат се със зелев сок (да не е много солен) и се варят на тих огън, докато останат на мазнина. Сервират се по 2-3 в средата на чиния, оградени със задушено зеле.
Category: ПРАЗНИЧНО МЕНЮ | Views: 1084 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Януари 2010  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините