Пет, 2024-04-26, 05:21Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Август » 8 » Тас - кебап:
19:31
Тас - кебап:

Тас - кебап:

600 г свинско месо (агнешко, телешко, говеждо)
50 мл олио
25 г краве масло
150 г (2 глави) кромид лук
1 с л доматено пюре
1 с л брашно
1/2 ч л черен пипер
1 ч л червен пипер
1-2 зърна бахар

магданоз
сол
• Месото се нарязва на порционни парчета по 25-30 г.
• Посолява се, поръсва се с част от черния пипер и бахар
(едро смлени или счукани) и леко се запържва в мазнината.
• В същата мазнина, след изваждането на месото, се задушава
дребно нарязаният лук, като се добавя малко бульон.
• Когато лукът омекне, се слага разреденото доматено пюре.
• Сместа се задушава, докато остане почти на мазнина, след което
се поръсва с червения пипер, разбърква се и се разрежда с горещ бульон или вода.
• В получения сос се връща месото и се добавя останалият черен пипер (на зърна).
• Съдът се похлупва с капак и се оставя на тих огън до омекването на месото.
• 10-15 минути преди да се отсрани от огъня, ястието се поръсва със запеченото
 брашно и запърженото прясно масло.
• Покрива се с капак и се оставя да къкри, докато се свърже сосът.
• Готовото ястие се освежава с дребно нарязан магданоз.
• Поднася се с гарнитура от варен ориз или с друг вид гарнитура.
Category: ЯСТИЯ С МЕСО | Views: 1135 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Август 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините