400 г овче месо
1 глава кромид лук
1 морков
1/2 глава целина
2-3 картофа
1-2 домата
1-2 чушки
100 г прясно зеле
100 г зрял фасул
200-250 г зелен фасул
1-2 корена от магданоз
2-3 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
магданоз и сол на вкус
Сложете нарязаното на парчета месо и зрелия фасул в тенджера, залейте ги със 7-8 ч.ч. вода и ги сварете, докато омекнат. След това добавете морковите, картофите, целината и магданозовите,
нарязани на кубчета, зеления фасул, нарязан на парчета, зелето,
нарязано на ивички, и посолете на вкус. Отделно задушете дребно нарязания лук в олиото, подправете го с
червения пипер и го изсипете при останалите зеленчуци и месото. Накрая пуснете доматите и чушките, нарязани на ситно, и доварете чорбата за около 10-15 мин. на умерен огън. Поднесете я поръсена с черен пипер и магданоз.
|