Пица "Пеперони": - 9 Сентября 2009 - КУЛИНАРСТВО
Пон, 2016-12-05, 02:28Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Септември » 9 » Пица "Пеперони":
20:10
Пица "Пеперони":
150 мл хладка вода,
1 с.л. мая,
3 с.л. зехтин,
брашно, колкото поеме, за да се получи меко, но нелепкаво тесто,
1-2 зелени чушки, зависи от големината им,
150 г доматено пюре или домашна лютеница,
250 г полусух салам, по-тънък вид,
500 г сирене "Моцарела", настъргано на едро ренде,може и повече,
100 г маслини, обезкостени и на колелца,
100 г консервирани печурки,
3-4 с.л. зехтин,
чубрица,
шарена сол,
2 люти чушлета от туршия (само с вода и сол)


Размиваме маята във водата, слагаме щипка захар и оставяме на топло място. Като шупне, слагаме малко брашно, зехтина и още брашно, и замесваме меко, но не лепкаво тесто. Оставяме го да втаса. След това го изваждаме на набрашнена повърхност, разделяме на две и отначало малко с точилката, а после с ръце (ако можем) на въздуха, разтегляме тестото с кръгови движения на 2 кръга. Тях разполагаме в тави и леко наддигаме крайчетата им. Намазваме ги с доматено пюре или лютеница. После наръсваме с половината от сиренето, разпределено между двете. После нарязаните на четири и след това на тънки като цигарена хартия чушки. След това слагаме салама, нарязан на мнооого тънки кръгчета. После гъбите, след тях останалото сирене и най-накрая маслинките, а лютите чушлета слагаме по средата на всяка пица, поръсваме леко с чубрица и зехтин и оставяме на топличко място за около 15 мин. После мятаме пиците във фурната... Може и една след друга. Най-добре е да се печат без тави,направо на пода на каменна пещ, но... Като се зачервят, повдигате леко пицата открая й и ако дъното се е зачервило добре, я изваждате. Веднага я поръсвате с още чубрица, но вече и с шарена сол.
Category: ПИЦИ, СПАГЕТИ | Views: 635 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Септември 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините