Донати: - 28 Января 2010 - КУЛИНАРСТВО
Чет, 2016-12-08, 06:02Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2010 » Януари » 28 » Донати:
20:25
Донати:
3 1/2 ч.ч. брашно, http://www.gastronom.bg/UserFiles/pic_cache/cache_8d1276c348e6044b9de701f47305c39007b75cc3.jpg
4.5 ч.л. суха мая,
1/2 ч.л. канела на прах,
1 ч.ч. вода,
1/3 ч.ч. захар,
2 с.л. олио,
1/2 ч.л. сол,
1 голямо яйце,
ванилия,
сладко или желе от малини, боровинки, ягоди или кайсии,
пудра захар


В дълбок съд размесваме 1 1/4 ч.ч. от брашното с маята и канелата. В друг съд загряваме водата със захарта, олиото и солта колкото само леко да се затопли. Тази смес изливаме при брашното със канелата. Можем добре да разбием сместта с електрически миксер на ниски скорости за около 3 мин. Когато прибавим останалото брашно, бъркаме вече с дървена лъжица. След това исзипваме тестото върху набрашнена повърхност и месиме докато получи еластичност. Прехвърляме го в леко намазан с мазнина дълбок съд, отгоре също го намазваме, покриваме съда и го поставяме на топличко да увеличи обема си 2 пъти.

След като това се е получило, изваждаме тестото върху леко набрашнена повърхност и като леко го притиснем с длани няколко пъти, го покриваме и оставяме да почине 10 мин. След това го разделяме на 2 части, разточваме ги поотделно една от друга не повече от мааалко повече от 0.5 см и от всяка част изрязваме равен брой кръгове в диаметър около 10-12 см. На половината от тях по средата слагаме около 1/2 ч.л. сладко, краищата леко намокряме и захлупваме с друго, ненамазано кръгче. Притискаме краищата леко, за да залепнат и пържиме по около 1 мин от двете страни в дълбок съд с много олио. Изваждаме върху кухненска хартия и напудряме с пудра захар.


Category: ЗАКУСКИ | Views: 791 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Януари 2010  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините