0,500кг. свинска кайма
1 яйце
1 глава лук
2 филийки хляб
100мл. прясно мляко
сол
брашно
олио/зехтин
За пюрето:
0,500кг. картофи
50гр. краве масло
200мл. прясно мляко
сол
Към свинската кайма се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта,
надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, и солта.
Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се
запържват от двете страни в тиган с предварително нагрята мазнина.
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и
солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до
получаване на еднородна смес.
Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.
|