Борш: - 23 Августа 2009 - КУЛИНАРСТВО
Чет, 2016-12-08, 06:01Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Август » 23 » Борш:
11:15
Борш:
400-500 гр.средно тлъсто свинско месо
5 средно големи картофа
около 300 гр.прясно зеле
1 голям морков
1 глава червено цвекло
1 голяма глава лук
2 супени лъж. доматено пюре или 2-3 пресни домата
1 пиперка
сол-около 1 суп.лъжица
лимонена киселина - 1/4кафяна лъжичка
3-4 зърна чер .пипер
3-4 зърна бахар
2 дафинови листа
малко стръкче магданоз


Сваряваме месото в 3 литра вода до пълна готовност, посоляваме бульона, изваждаме след малко месото в чиния, бульона се прецежда, към него се прибавят нарязаните на кубчета картофи. Докато се варят картофите, нарязваме зелето на тънки лентички с дължина 4-5 см. По отделно настъргваме морковите и червеното цвекло на едро ренде, нарязваме на ситно лука. Когато картофите омекнат слагаме зелето и морковите. Загряваме 2-3 лъжици олио в дълбок тиган. В загрятата мазнина пържим първо лука до златисто, после прибавяме червеното цвекло, ситно нарязан пипер и след още 5 минути пържене слагаме доматеното пюре размито в малко вода или обелени и настъргани домати, оставяме съдържимото на тиганчето да се задуши за 6-10 мин. През това време слагаме  във врящата супа нарязаното месце и подправките. Изсипваме съдържимото на тиганчето във врящата супа и я оставяме да къкри на слаб огън още 15 мин. В последните 5 мин. слагаме нарязания магданоз.


Category: ЧОРБИ, СУПИ | Views: 739 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Август 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините