Main » 2009 » Август » 19 » Рибена чорба:
|
500 г прясна риба (сафрид, попчета, паламуд с главата) 600 мл вода 1 морков 1 глава кромид лук 1 домат сол 2 яйца щипка лимонена киселина магданоз
Рибата се изчиства и измива добре. 600 мл вода се слага да заври. Морковът, лукът се нарязват на ситно и се прибавят към кипналата вода. Доматът се нарязва на кубчета и се изсипва при другите зеленчуци. Зеленчуците се варят 20 минути.
Прибавя се рибата. Подправя се със сол на вкус. Вари се още 20 минути. Сварената риба се изважда и се обезкостява.
Бульонът се застройва с 2 яйца + щипка лимонена киселина. Прибавя се обезкостената риба и магданоз.
|
Category: ЧОРБИ, СУПИ |
Views: 1183 |
Added by: oldnickns
| Rating: 0.0/0 |
|