- 1 кг кайма
- 1 бр. яйце
- 30 г галета
- 5 г чубрица
- 1/2 връзка магданоз
- 1 глава кромид лук
- 1 с.л. (10 г) сол
- 1 с.л. (10 мл) олио
За плънката:- 2 бр. кисели краставички
- 2 бр. моркови
- 2 бр. яйца
- галета за поръсване
- 50 г кашкавал
Каймата се омесва с яйцето, магданоза, настъргания на ренде лук,
галетата, солта и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути. Морковите
се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Двете
яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки. Каймата
се поставя върху влажна кухненска кърпа (алуминиево фолио) и се
разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят
моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане
на кърпата внимателно се оформя руло. Поставя се в тава, така че да
лежи върху страната, където е затворено. Поръсва се с галета. В тавата
се наливат 2 пръста вода и олиото. Пече се 45-50 минути в предварително
загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.
|