Печено агнешко: - 8 Августа 2009 - КУЛИНАРСТВО
Чет, 2016-12-08, 06:04Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Август » 8 » Печено агнешко:
19:58
Печено агнешко:

Печено агнешко:

2 кг агнешко месо (бут, плешка или др)
2 с л зехтин

МАРИНАТА

3 с л дижонска горчица
2 с л лимонов сок
3 с л ситно нарязан чесън
кора от един портокал
сок от 1/2 портокал
1 ч л смлян кимион
1/2 ч л смляна канела
1/2 ч л люспи от червен пипер
1 ч л морска сол
1 ч л смлян черен пипер

Печено агнешко
• Всички продукти се смесват за маринатата.
• С така получената смес се намазва добре месото.
• Поставя се в съд или плик и се оставя да се маринова за 2-4 часа или повече в
 хладилника.
• 1 час преди печенето се изважда от хладилника.
• Фурната се нагрява до 200 С.
• Месото се поставя в тавичка върху напречно поставени дебели обелени пръчки
(така се изпича отвсякъде).
• Отгоре се полива с 2 с л зехтин.
• Пече се около 1- 1 1/2 часа (температурата на готовото агнешко е 70 С), ако
месото прегаря покрийте го с фолио.
• Извадете от фурната и изчакайте 20 минути преди да нарежете месото.
• Поднесете с гарнитура от печени пресни картофи или други зеленчуци.
Category: ПРАЗНИЧНО МЕНЮ | Views: 574 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Август 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините