ДЖОДЖЕН: - 8 Августа 2009 - КУЛИНАРСТВО
Пон, 2016-12-05, 02:25Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Август » 8 » ДЖОДЖЕН:
17:15
ДЖОДЖЕН:

ДЖОДЖЕН:

Многогодишно растение. Размножава се чрез деление на старите коренища. На едно място се отглежда три-четири години, след което се подновява на друго. Засажда се на фитарии, на разстояние тридесетина сантиметра между редовете и петнадесет сантиметра в реда.
Джодженът се реже за сушене по време на цъфтежа. Суши се както магданоза. Пресен или сушен служи за подправки на чорби и яхнии от зрял боб, при приготвяне на пюрета от спанак и лобода, при яхнии от агнешко, овче и шилешко месо, за агнешка плънка, при задушени меса и варено - свинско или телешко, при приготвяне на постни и блажни (от месо) гювечи. Поради специфичния си, и то силен аромат, трябва внимателно да се съчетава с другите подправки, защото може да ги „подтисне” и те да не се усетят вкусово. Може също така да се използва при готвене на пресен боб, леща и грах, при чорби от зеленчуци, сос от риба, соленки със сирене, кюфтета, пържоли, гъби, кисело зеле, топли сандвичи и ястия с колбаси. В сладкарството се прилага при ароматизиране на ликьори. Подправката се вари с основните продукти на ястието и се поставя в самото начало.

Category: ПОДПРАВКИ | Views: 493 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Август 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините